Sunday, May 26, 2013

PARFYYMIPULMIA

Pahuksen pahus. Molemmat hajuvedet vetelevät aivan kerta kaikkiaan viimeisiään, eikä matkoja mihinkään ole tiedossa lähiaikoina.


Tom Fordin Grey Vetiver ja Maison Martin Margielan Untitled ovat parin viime vuoden aikana olleet ainoat allekirjoittanutta sykähdyttäneet hajuvedet. Grey Vetiver on itse asiassa virallisesti miesten tuoksu, mutta kukapa näistä jaotteluista välittää. Sitä käyttäessäni olen muuten saanut enemmän kehuja tuoksustani kuin ikinä mistään. Jännää. Se selvästi sopii minun iholleni.

Noh, kumpikaan näistä tuoksuista ei varsinaisesti ole sieltä halvimmasta päästä, joten ei tulisi mieleenkään ostaa täältä niitä täydellä hinnalla (monet ei-jenkkiläiset kosmetiikka-asiat ovat täällä kalliimpia kuin Euroopassa) (niin, ja Tom Fordhan on amerikkalainen, mutta kyllä tuo tuoksu vaan on täällä kalliimpi). Viime vuosina, kun Englannin punta on pysytellyt maltillisissa kursseissa, on Heathrow:n lentokenttä ollut oiva paikka ostosten tekoon. Täältä Los Angelesista ei ole suoria lentoja Helsinkiin, joten olen useimmiten lentänyt juuri Lontoon kautta ja hoidellut kosmetiikkaostokset siinä samalla.

En itse asiassa tiedä hajuvesistä paljoakaan. En ole ikinä vieraillut harvinaisiin hajuvesiin erikoistuneissa liikkeissä, haistellut spesiaalituoksuja tai edes ruotsalaista Byredoa. Ihan hyvä niin, koska pelkään, että rakastun palavasti johonkin sikahintaiseen pikkuputeliin... Minulla kun on erityistaito ihastua aina niihin kaikkein kalleimpiin vaihtoehtoihin lähes kaikessa. Ihan aina. Paree siis vielä toistaiseksi pysytellä kaukana.

Mutta siis, mulla olisi kysymys teille, rakkaat lukijat: osaatteko suositella jotain hieman edullisempaa tuoksua näille edes väliaikaiseksi korvaajaksi? En osaa kuvailla, mistä tykkään (varsinkin tuo Untitled on niin kummallinen käry, etten osaa oikein edes sanoa, miltä se tuoksuu), mutta osaan sanoa, että tällä hetkellä EI iske puuterinen, hempeän kukkainen, makea, eikä oikeastaan mikään sporttinenkaan tuoksu. Ei oo helppoo. Joku kevyt kesätuoksu saattaisi toimia, mutta onko sellaisia olemassakaan ilman hempeän kukkaista meininkiä?

Auttakee!

3 comments:

Sussu said...

En osaa suositella edullista, eikä halpaa kannata köyhän ostaa, mene tuonne: http://www.siperfumes.com/ se on Venicessä Abbot Kinneyllä.

Kaikki on hippien luomuyrteistä käsin pusertamia tuoksuaineita, eläinperäisiä ei käytetä (esim myski), valmistusmenetelmä on perinteisestä poikkeava, ja tuoksut on IHAN JOTAIN MUUTA.

Siellä liikkessä voi tuoksubaarissa tuoksutella vaikka kaikki jos haluaa.

Sinne menet nyt! Ihan siksi että mää en täältä pääse niin usein kuin haluaisin.

Polly Biscuit said...

Jaahas jaahas, pitääpäs käydä tutkailemassa. Hinnat vaikutti ainakin nettisivujen mukaan melko rouheilta... $250 pullosta, köh. Mutta vaikuttaa kiinnostavalta konseptilta kyllä! Kiitos vinkistä!

Sussu said...

Eau de Toiletet on halvempia, vähän. Sieltä saa myös IHANIA pesuaineita ja ihonhoitotuotteita. Ja seinän takana on Le Labo -parfyymikauppa.