Saturday, June 15, 2013

VIIKON HYVÄT


Viime aikoina ovat ilahduttaneet muun muassa...

...greippi. Miten voikin jokin asia olla yhtä aikaa hyvänmakuinen, terveellinen ja kaunis? Greippi on parhautta. Ja se on ranskaksi pamplemousse - täydellinen nimi tälle täydelliselle hedelmälle! (Ikään kuin minä ranskaa täällä mihinkään tarvitsisin. Mutta välillä on hyvä kaivella aivopoimuista vanhoja "taitoja", eli lyhyen ranskan epätoivoista sönkkäystä.) Niin, oli mulla ihana mangokin, mutta vedin sen huiviin ennen kun älysin kaivaa kameran esille.
...hassu ukkeli. Pysähdyin lenkillä ollessani liikennevaloihin, ja maailman hitaimmin köpittävä ikivanha kumara mies ihaili lenkkareitani. Niissä on kammottavat heijastinnauhat, mutta miehen mielestä ne näyttivät hopeasta tehdyiltä. Olivat kuulemma kauniit! Ottakaamme ukosta oppia: kaikesta voi löytää kauneutta... Täytyy myöntää, että minä en kyllä osaa löytää sitä edelleenkään juoksulenkkareistani. Tähän liittyy muuten toinenkin kiva asia: lenkkeily on alkanut taas piiiitkän tauon jälkeen sujua, eikä vanha polvivaivakaan ole ilmoitellut pahemmin itsestään. Jepa!
...ruotsalaiset dekkarit. Löysin Netflixistä riemukseni Annika Bengtzonit ja mulkoilin ne kaikki heti lähes putkeen. Wallanderit löytyvät myös sekä alkuperäisenä että brittiversiona, ne seuraavaksi. Vielä kun saisi Beckit, maailmassa olisi kaikki hetken hyvin. Ne uudemmat siis, joissa on Mikael Persbrandt Gunvald Larssonina. Oj, nå men Gunvald!


Länsinaapurin mieskauneus!
(Kuvan alkuperäinen lähde ei tiedossa. Varmaan se on jonkin ruotsalaisen tuotantoyhtiön omaisuutta. Förlåt.)
No comments: