Thursday, June 13, 2013

KÖPELÖSTI KÄVI

Viime viikolla mies alkoi valittaa oudosta hajusta taloyhtiömme parkkipaikalla. Aina aamuisin autolle mennessä siellä kuulemma löyhkäsi. Joku naapuri oli varmasti salaa kipannut mädäntyvät ruuantähteet johonkin jemmaan! Lisäksi auton tuulilasi ja katto oli linnunkakan ja pienten kakkaisten tassunjälkien peitossa.

Noh, seuraavaksi autossa sisällä alkoi myös haista. Hmm. Kyselin, oliko autoon tipahtanut johonkin, esimerkiksi penkin alle, jotain ruokaa, joka nyt mätäni. Ei kuulemma ollut mitään missään. Omituista. Mysteeri.

Seuraavaksi auton ympärillä alkoivat pörrätä kärpäset. Mihin tahansa autolla ajoi, kohta oli konepellin ympärillä kärpäslauma. Epäilykset alkoivat herätä.

Auton alusta katsottiin, mutta siellä ei näkynyt mitään. Soitimme korjaamoon, josta sanottiin että he eivät siivoile kuolleita eläimiä autoista, soittakaa kaupungin saniteettiyksikölle. Noh, saniteettimies tuli, eikä löytänyt mitään. Päätä raavittiin.

Seuraavaksi mies vei auton liikkeeseen (auto on leasing-sopimuksella), jossa korjaaja ensin kieltäytyi myös mihinkään eläimiin liittyvästä toiminnasta. Auto löyhkäsi siihen mennessä kuitenkin niin pahasti, että tyyppi heltyi ja alkoi tutkia moottoria. Ja näki kuin näkikin jotain. Ukko haki toimistosta kaksi lyijykynää, tönki konepellin alla hetken, ja nosti lopulta mottorista kynien varassa killuvan kuolleen ja mädäntyneen opossumin. Mies heitti raadon tuhkakupin alla olevaan roskikseen, suihkutti konepellin alle ilmanraikastinta (???!!!) ja toivotti tervemenoa.

Haju on nyt pikku hiljaa haihtunut, ja linnunkakat ja tassunjäljet on pesty pois. Näin olemme päätelleet tapahtumien kulun: opossumi tanssi yöllä auton päällä paskassa, lipsahti ja kuoli konepellin alle. Siellä sen ruumis sitten paistui jokapäiväisillä työmatkoilla, kunnes autoliikkeen mies suoritti karun hautaustoimenpiteensä.

Voi opossumia.

Loppukevennykseksi onnellisempi tapaus:4 comments:

Anonymous said...

Repesin teidän tapahtumille JA loppukevennykselle. :D

Polly Biscuit said...

Opossumit on jotenkin jo lähtökohtaisesti hassuja otuksia, joten eihän sille voinut kuin nauraa. Sääliksi kyllä kävi myös kaveria...

Sussu said...

Voi opossumia. Meillä käppäilee aidan harjaa joka ilta kymmenen maissa pari opossumia. Mikä lienee heidän rituaalinsa. On kyllä samaan aikaan karsean ja hellyyttävän näköisiä kavereita.

Polly Biscuit said...

Kyllä! Ällöttäviä ja suloisia samaan aikaan. Jotenkin opossumit ei vaikuta hirveen fiksuilta ötököiltä myöskään.