Friday, December 21, 2012

KUKKAHOMMIA


Maailmanloppu ei ole ainakaan vielä ehtinyt tänne länsirannikolle, joten nyt on oiva hetki kukka-asioille!

Leikkokukat kotona maljakossa tuottavat kyllä todella paljon iloa. Ostan silloin tällöin Trader Joe's -ruokakaupasta halpoja kukkia, jos itseäni miellyttäviä sattuu olemaan myynnissä (vain yhtä lajia ja väriä per kimppu; mielellään valkoista, purppuran sävyjä tai vaaleanpunaista; ei mitään ripellystä.) Esimerkiksi kauniit pionit, liljat ja hortensiat ilahduttavat arkea joka senttinsä arvosta.Olen kateudesta vihreänä (mut selkeästi pitäisi laittaa maljakkoon) katsellut suomalaisten blogien itsekerättyjä syys- ja talvikimppuja: puolukkaa, kanervaa ja pihlajaa. Täältä ei tunnu oikein vastaavia löytyvän, ja yksi päivä kun yritin taittaa mukaani lehtensä kauniin punaiseksi värjänneen puskan oksia, lehdet varisivat suorilta maahan pienestäkin hipaisusta. Okei, ei sitten...

Leikkokukat ovat tietysti kauniita ja ihania, mutta usein melko lyhytikäisiä. Kestävämpiä talvikimppuja hankkisin kyllä mielelläni kotiin, jos niitä jostain löytyisi. Entäs sitten kuivakukat? Ne ovat tuntuneet mummojen jutuilta, mutta mutta... esimerkiksi kunnon kimppu kuivattua laventelia voisi olla oikeinkin jees, jos sitä iskisi ison kasan sinkkiämpäriin ja jättäisi rusetit ja ripellykset muiden hommiksi. Myös hortensia kuivuu näköjään nätisti. Hmmhm?

   
Juu, laventelit levittäisivät myös vienoa tuoksua ympärilleen. Ja hortensiat ovat halpoja - ei siis muuta kun kuivattelemaan! Jesh! Tällaisten kuvakollaasien tekeminen on muuten TODELLA onnetonta ilman mitään kuvankäsittelyohjelmaa. Ei tarvinne kirjoittaa yksityiskohtaista selostusta tästä monimutkaisesta prosessista, mutta voi tsiisus mitä räpellystä. Joulupukki? Huhuu? Lightroom? Tontut? Anyone?

Tätä kukkahommaa täytyy kyllä hetki vielä sulatella. Kuivakukkia? Minun kotiini? No, ehkä siinä sinkkiämpärissä.

EI kransseja. Joku roti.

No comments: