Wednesday, December 19, 2012

LUONTO LÄHELLÄ


Yhdestä asiasta pidän asunnossamme erityisesti: makuuhuoneen ikkunan takana on ympäri vuoden kukkiva pensas. Kukissa pörrää perusöttiäisten ja niitä pyydystävien lintujen lisäksi komeita ritariperhosen näköisiä kavereita ja ajoittain myös pieniä kolibreja.On muuten melko jännä ottaa kuvaa, jossa näkyisi sekä pimeähköä huonetta että kirkkaassa auringonpaisteessa kylpevää kasvustoa. Eihän tässä olekaan vierähtänyt kuin kymmenisen vuotta siitä, kun viimeksi koskin järkkäriin. Valotushäh?

Öttiäisten lisäksi viihdykettä tarjoaa naapurin koiraa usein ärsyttävä orava, joka juoksee katonharjoilla ja säksättää häntäänsä heiluttaen kaikelle ja kaikille. Tiedättehän oravatyypin: sen, joka luulee olevansa Maailman Kovin Jätkä. Koira ja orava käyvät usein keskustelua melko ärtyneissä merkeissä, mikä vaan jaksaa huvittaa päivästä toiseen. Räyh räyh räyh! Tsäk tsäk tsäk!

Muttscomics.com


5 comments:

Anonymous said...

Tuohon valotusongelmaan ei oikeastaan muuta ratkaisua ole, kun tänään mainittu HDR-kuvaus. Siinä vain on se ongelma, että kameran ja kohteen pitää olla liikkumati aika pitkän aikaa, että suljinnopeutta tai aukkoa saa vaihdettua. Tai siis no salamalla voi tietysti täräyttää kaiken esille, mut..

Polly Biscuit said...

Joo, taikka sitten voi hankkia valokalustoa ja ruveta valaisemaan... Palkata valaisijan ja pari valokarjua nostelemaan lamppuja... Mutta annan ehkä olla.

Hottentotti said...

Musta tuntuu, että nämä amerikkalaiset oravat ovat agressiivisempia ku suomalaiset ruipeloserkkunsa. Tai ainakin meidän pihalla orava ja koira tyytyvät vain etäisesti tarkkailemaan toisiaan. Ehkä eri kansallisuuksien perusluonteenpiirteet läpileikkautuvat ihmisestä oravaan... Tiedä häntä.

Uiske said...

Mutts on niiiin suosikki-symppis-sarjakuva. Varsinkin se yks strip, missä on se raputyyppi Crabby, joka manailee vettä ja sadetta ja hyppää sitten mereen sukeltelemaan ja on ihan onnessaan. Just like me...

Polly Biscuit said...

Heh, joo Mutts on ihan paras. Voi Crabby, se on aina niin pahalla tuulella, mutta on sillä äkäinen emäntäkin!