Thursday, December 13, 2012

HERNEKEITTOTORSTAI!


No niin, ruokapostaus! Ensimmäisen ruokakuvan kunnian saa tölkkihernekeitto. Kulhossa oleva tavara ei näytä lainkaan samalta kuin tölkin kyljessä oleva houkutteleva soppa. Täällä ei kuitenkaan lue kuvan vieressä “tarjoiluehdotus” kuten Suomessa. Minua on huijattu!


Tässä reippaasti pippuroidussa luomukasvishernarissa ja dijon-sinapissa on varsin erilainen vääntö kuin kotimaisessa hernekeitossa, mutta yhdistelmä maittaa erinomaisesti näin sateisen ja viileän torstain kunniaksi. Purkillisen tuota kun vetää naamariin niin taas jaksaa!

Olen myös miettinyt sitä, kuka nuo herneet oikein halkaisee. Tämä keittohan on nimeltään “halkaistujen herneiden keitto”, joten jotenkin ne on halkaistu. Tuskin kukaan niitä veitsen kanssa yksitellen halkoo? Joku masiina siihen on, mutta minkälainen?

PS. Ei oo pannaria. Snif.

3 comments:

Mari Hotti said...

Näyttääpä tosiaan enemmänkin sosekeitolta kuin perinteiseltä hernarilta. Ja miksi ne herneet on pitänyt puolittaa?! Mitkä noi patakintaat muuten on? Tahtoo!

Polly Biscuit said...

Herneiden puolitus on mysteeri. Patakintaat on kotoisasti Marimekon, viime reissulla poistolaarista noukittu!

Polly Biscuit said...

Ja hei jee, aurinkoäänittimen eka kommentti! Jihuu!