Tuesday, January 22, 2013

KESÄ TAMMIKUUSSA

Tervehdys pitkän viikonlopun jälkeen! Maanantai oli Martin Luther King, Jr. Day, jolloin monilla on vapaata ja viikonloppu kolmepäiväinen. Sää parani parahultaisesti viikonlopuksi kesälukemiin, ja lämmöstä innostuneena naapuruston terassit ja biergartenit notkuttiin oikein huolella läpi. Tiedättehän ne parhaat kesäpäivät, jolloin lähtee lounaalle ja palaa kaksitoista tuntia myöhemmin kotiin... Notkumisen seurauksia kärsittiinkin sitten pari päivää, kun vanhenemisen sivutuote nimeltään monen päivän krapula päätti iskeä. Huoh. Olo on kuin festareiden jälkeen. Harjoituksen puutetta, sanoisi varmasti ystäväni V!


Sää vaikuttaa näköjään ihmisiin kaikkialla. En ole ainoa, joka innostui viikonloppuna kesäisestä ilmasta. Vaikka Etelä-Kalifornian talvi ei suomalaisesta näkökulmasta olekaan kovin talvinen, on olo nuupahtanut ja vähäenerginen, kun päivät ovat lyhyitä ja ilma viileämpi. Ei jaksa tehdä mitään ylimääräistä, väsyttää, tekee mieli herkutella ja tuijottaa tv-sarjoja. Kaamosmasennus Los Angelesissa! Tein myös klassisen kevätvirheen: kekkaloin liian vähissä vaatteissa (sandaaleissa) iltaan asti ja sain nuhan. Aina sama homma, maasta riippumatta. Joissain asioissa ihmisen oppimiskyky on näköjään vuodesta toiseen rajallinen.

Näillä näkymin lämmin sää jatkuu enää pari päivää, ja sitten on taas luvassa viileämpää ja sateista. Ugh. Nyt äkkiä ulos kävelylle nauttimaan lämmöstä! Suomalainen sääsyyllisyys on syvälle juurrutettu. On synti möllöttää sisällä, kun aurinko paistaa. Onneksi sääsyyllisyys laimenee, kun kevät etenee. Eihän tässä tulisi muuten työnteosta mitään, jos jatkuvasti pitäisi notkua ulkona.

Auringosta tuli muuten mieleen, että monet olettavat useasti, että kalifornialaiset ovat jotenkin kestoruskettuneita. En minä ainakaan ole. En oleile suorassa auringonpaisteessa. Käytän korkeita suojakertoimia ja uskollista panamahattuani ulos mennessäni. Rypyt, maksaläiskät ja melanooma eivät varsinaisesti ole toivelistani kärkipäässä. Iisisti auringossa, sanoo Sunshine Recorder!

3 comments:

Hottentotti said...

Olipas hauska teksti! Kiitos auringonpaisteisesta Kalifornia-tuulahduksesta :)

Laura said...

En ollut ennen tajunnutkaan, mutta sääsyyllisyys on juuri oikea termi sille tunteelle, kun kauniina kesäpäivänä oleilee vapaaehtoisesti sisätiloissa!

Polly Biscuit said...

Heh, joo ja kun on kasvanut sääsyyllisyyden kanssa, on LA:ssa välillä hankalaa...