Thursday, January 24, 2013

LE SMOKING JA HÄÄT

Blogini sivupalkin tekstissä mainitaan muiden aihepiirien lisäksi sana tyyli. Vaatepuoli on kuitenkin pysynyt aika lailla poissa aurinkoäännittimestä... ainakin tähän asti. Kirjoitin vähän aikaa sitten hääsekoilun alkamisesta, ja kaiken muun hässäköinnin lisäksi agendalla on luonnollisesti ASU.Shoppailin ennen, jos en nyt paljon niin kohtalaisesti. Rahaa oli vakaahkossa Suomi-elämässä enemmän, luin paljon muotilehtiä ja blogeja, matkustelin sekä töissä että vapaa-ajalla ja roikuin nettikaupoissa. Nyt en shoppaile oikeastaan ollenkaan. Rakastan edelleen muotia, mutta Jenkkeihin muutto ja elämän aloittaminen melko lailla alusta ovat rokottaneet taloutta rankahkolla kädellä.

Eikä vähässä shoppailussa ole todellakaan mitään vikaa! Inhoan tavararöykkiöitä ja nurkissa pyörivää romua, joten kompakti vaatekaappikin on ollut mukavan selkeä. Välillä tämänhetkinen vähävaraisuus harmittaa, kun muodin seuraaminen ja rytkyjen miettiminen on kuitenkin ollut (ja on edelleen!) minulle suuri ilonlähde. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kaikkea ei tarvitse omistaa. Monesti pelkkä katselu riittää.Kun häiden järjestäminen tuli ajankohtaiseksi, minulle oli itsestäänselvää, että asuun panostetaan. En halua tönkiä marketin alelaaria jonkun siedettävän koltun toivossa. Budjetista siis osoitettiin siivu kummankin osapuolen vaatteiden hankintaan - hääbudjeteissa näin niin kuin yleisellä tasolla vertaillen aika pieni summa, mutta kuitenkin sellainen, että fiksusti käytettynä (lue: pakkomielteisellä nettialennusten kyttäämisellä) sillä saa jo kunnon kamaa.

En vaan tuntunut innostuvan häämekon shoppaamisesta lainkaan. Olin ajatellut ostaa laadukkaan, hienon, pitkään palvelevan cocktail-mekon ja jotkut killerikengät. Mutta mikään ei sytyttänyt. Tuskailin pitkään, kunnes tajusin: miksi helkkarissa minun pitäisi ostaa mekko, jos ei huvita? En ole varsinaisesti mekkoihmisiä vaan viihdyn paremmin housuissa. Androgyyni meininki ja herraintyyli ovat enemmän minun makuuni. Mekkosuunnitelmat huitsulaan siis!USA:ssa ollaan ainakin minun mielestäni juhlapukeutumisen suhteen aika lailla konservatiivisempia kuin Suomessa. Juhliin laitetaan yleensä mekko päälle. Se on aina ärsyttänyt minua: usein tuntuu, että mikä tahansa ruma ja huonosti istuva mekko kelpaa, kunhan se on mekko. Tai vähintään hame. Vaikka olisi timantein koristeltu huippuhieno housupuku päällä, ei se ole yhtä jees kuin mikä tahansa mekonrytky. Hmph.

Minä siis päätin, että pidän muitten juhlissa niitä kahta juhlavahkoa mekkoani vaikka maailman tappiin asti, mutta omissa häissäni pukeudun tasan niin kuin huvittaa. Ja heti nousi shoppailuinnostus aivan uudelle tasolle! Käytin heti järjettömän monta tuntia kammaten muun muassa Yooxin, Outnetin ja Saksin alennusvalikoimia. Koska alennuksesta pitää silti tietysti ostaa - vaan eri hintaluokassa kuin yleensä. Voi mikä riemu, kun tajusin, että nythän minulla on elämäni tilaisuus ostaa Se Oikea Smokkitakki. Aah.Suunnitelma alkoi kehkeytyä: muistin Guccin SS2011-malliston ihanat silkkihousu-paita-jakkuyhdistelmät (itse asiassa ainakin osa taisi olla haalareita), jotka oli kurottu kasaan kultaisilla obi-vöillä. Täydellistä! Värit vaan pois ja tilalle mustaa, valkoista ja kultaa. Tuli loistofiilis, kuten vanhoina hyvinä aikoina. Muoti-innostus! Olinkin jo kaivannut sinua!

"Vain vähän" alivalottunut musta, ja harmaasta tsykedeeliseksi muuttunut seinä.Olin todella tehokas, ja tänään Yooxista saapuikin Margielan smokkijakku kotiin sovitettavaksi. En olettanut, että heti ensimmäisellä menisi nappiin, ja kiitelin jo etukäteen ilmaisia toimituksia ja palautuksia. Mutta se on I-H-A-N-A. Täydellinen. Paras. Laadukasta villaa ja silkkiä, jämäkkä mutta kauniisti laskeutuva. Ryhdikkäät olkapäät. Siinä on kaikki.

Kyllä tästä vielä hääasu saadaan aikaiseksi! Enkä lotkauta korvaanikaan miehen mutinoille siitä, että pitääkö taas olla mustaa. PITÄÄ.

----

Niin ja tosiaan, ne inspiraatiokuvat:

1. YSL:n Le Smoking ja kaikkien naispuolisten pukukeikareiden äiti, Marlene Dietrich
2. Haider Ackermann SS2013
3. Moschino FW2011
4. Gucci SS2011

No comments: