Friday, January 4, 2013

MARIMEKKOA KANSALLE!
Ulkosuomalainen klisee: koti täynnä Iittalaa ja Marimekkoa. Kyllä. Myönnän auliisti syyllisyyteni.

Iittalan astiat ja Hackmanin ruokailuvälineet minulla oli toki jo Helsingissä, ja olen hilannut astioitani tänne ripoittain. Anoppi halusi ostaa viime jouluna meille astioita, ja kun mikään tavaratalokierroksella ehdotettu sarja ei kelvannut, sain lopulta shekin mieleisteni ostoon. Rahat sijoitettiin Marimekon Sukat makkaralla -juomalaseihin (Marimekkoa myy täällä mm. Crate & Barrel.) (Muuten, länsirannikon oma Marimekko-lippulaivamyymälä on hiljattain auennut Beverly Hillsiin. Pyhiinvaellus?) (Ja täytyy vielä lisätä, että minulla on ihana anoppi. Ettei kukaan vaan luule muuta.) Lasit näkyvät tuossa edellisessä postauksessa, tehosekoittimen vieressä.

Astioiden lisäksi meiltä löytyy kaikenlaista pientä perinteistä, kuten pari klassista Iittalan Kivi-tuikkua, Marimekon Frekvenssi- ja Ystävät-kankaat seinältä, Rautasänky-tyyny sohvalta, Tuuli-pussilakanat sängystä ja niin edelleen... Huppista. Ja joululahjoiksi sain juuri toivomani keittiöpyyhkeet ja meikkipussin.

Loppuuko tämä hulluus koskaan? Seuraavaksi on varmaankin vuorossa Marimekkoon pukeutuminen (laukku löytyy toki.) Itse asiassa alekyttäsin erästä mekkoa nettikaupasta pitkään - niin pitkään, että se myytiin loppuun.

Onko linjoilla kohtalotovereita?

4 comments:

Ee said...

Täällä yksi kohtalotoveri! :) Suomessa asuessani en esim. Marimekosta oikein perustanut, mutta nyt kotoa löytyy Marimekon käsipyyhkeitä ja mukeja, Savonia-aterimet, Iittalan Mariskooli, tuikkulyhtyjä, Ultima Thule -shottilasit & Helsinki-aiheinen kulho ja ties mitä muuta. :D Voi apua jos ne pitää joskus kuljettaa takaisin Suomeen tai johonkin kolmanteen maahan!

Polly Biscuit said...

Haha, aika hyvä kokoelma sullakin! Mä kyllä tykkäsin monista Marimekon sisustuskankaista jo Suomessa asuessanikin, mutta täällä toi homma tuntuu lähtevän ihan lapasesta. Kai siitä tulee jotenkin kotoisa olo! Ultima Thule on kyllä hieno, siitä tulee lapsuus mieleen. Mä oon yrittäny olla ostamatta kauheesti astioita täältä, kun tosiaan vanhempien varastossa on iso laatikollinen Iittalaa, joka olis kiva saada jotenkin tänne... Mutta milläs roudaat ohuenohuet viinilasit sun muut, kun pakkausia ei tietenkään ole enää säästössä...

Anonymous said...

Mullakaan ei Suomessa juuri tuikkulyhytjä enempää Marimekkoa tai Iittalaa ollut, mutta yllättäen nyt täällä muilla mailla on jo kaikissa kolmessa sängyssä Marimekon petivaatetta (meilläkin muuten Tuuli makkarissa) ja olohuoneeseen tulossa Marimekko-verhot :) -Sari

Polly Biscuit said...

Heh, Marimekko-kuumetta ilmassa! Mä oon kans kovasti tykästyny tuohon Tuuli-kankaaseen, se on tosi kaunis!