Thursday, January 3, 2013

KOLME KOVAA

Joulu, hanukka ja uusi vuosi on juhlittu, vierailulla olleet perhe ja ystävät palautettu lentokentän kautta koteihinsa tai seuraaviin kohteisiinsa ja elämä on taas asettunut tavallisiin uomiinsa.

Arjen myötä jokapäiväiset käyttöesineet nousevat taas arvoonsa. Meillä on kotona kolme keittiöesinettä, jotka loistavat kevyesti muita romuja kirkkaampana ja tekevät jokapäiväisestä elämästä yksiselitteisesti parempaa. Rahalla ei ehkä voi ostaa onnea, mutta ihan kohtuullisilla summilla saa ainakin parempaa arkea.Sininen Brita-vedensuodatinkannu on sysiruma, mutta siinä suodatettu vesi on todella paljon maistuvampaa kuin suoraan hanasta tuleva tavara. Vesijohtovesi Los Angelesissa on juotavaa, mutta se on valitettavasti melko pahanmakuista eikä koskaan erityisen kylmää. Pulloveden ostaminen taas on mielestäni pölvästien hommaa, joten Brita ratkaisee kaiken! Kyllä kelpaa kaataa jääkaappikylmää, puhdasta vettä lasiin tästä mahtavasta keksinnöstä.


Bialetti-mutteripannu on se ainoa oikea kahvintekoväline. Espresso syntyy kaasuliedellä tuossa tuokiossa, ja erityisesti tämänhetkinen suosikkikahvini, Intelligentsian Black Cat -espresso on todella taivaallista. Mitä tähän nyt voi sanoa. Elämä on liian lyhyt huonon kahvin juomiseen. Yst. terv. nimim. "kofeiiniaddikti".


Ja viimeiseksi rakkaani, ihana vaalenpunainen Kitchen Aid. Sillä syntyvät niin terveelliset kuin hieman epäterveellisemmätkin juomat. Lehtikaalit ja pähkinät muussaantuvat mukisematta aamusmoothieihin ja jäät murskaantuvat leikiten piña coladaan. Kaikki onnistuu. Lehtivihreän syöminen tuhatkertaistui tämän vempeleen hankkimisen jälkeen. Minusta on tullut Kalifornia-klisee. I need my organic kale smoothie! Tarvitsen luomulehtikaalismoothieni!

PS. Tuli muuten mieleen, että kävin ala-asteen (alakoulu kai nykyään?) jonkinasteisessa kokeilukoulussa, jossa pidettiin jatkuvasti esitelmiä kaikesta. Minä pidin esitelmät ainakin korpista, karhusta ja KAALEISTA (kaikista maailman asioista, kaalit? Miksi? Sitä haluaisin kysyä kymmenvuotiaalta itseltäni). Siltä pohjalta tässä nyt sitten ponnistetaan elämässä. Ja rehtorillamme oli nahkahousut.

9 comments:

Sussu said...

Nyt on taas pakko kommentoida sen verran, että toi lehtikaalihomma on käynyt mullekin. Jos joku olisi muutama vuosi sitten sanonut että vedän vielä aamiaseksi jotain kaali-hampunsiemensmoothieita, niin olisin ehkä nauranut.

Kaaliesitelmä kuulostaa hienolta. Kaikki muistamasi esitelmänaiheet alkoivat K:lla!

Sussu said...

Ainiin, piti lisätä tämä talvismoothiereseptilinkki: http://www.thekitchn.com/warm-up-winter-smoothies-with-a-pinch-of-spice-182053

Polly Biscuit said...

Haa, talvismoothieita, kiitos! Tota kanelia onkin pitänyt hommata jo -kröhöm- jonkin aikaa, mutta aina se on jäänyt. Nyt kyllä seuraavalla kauppareissulla!

Voi ei, siis kolme koota tai kolme kovaa: korppi, karhu, kaali. Hahah!

Hottentotti said...

Hei mäki haluun hurahtaa lehtikaaliin! Googletin heti ja sehän on superterveellistä. Voi kyl olla, et Hangon Lidlistä ei löydy... Mut ens kesänä meidän kasvimaalta löytyy. On ilmeisen helppo kasvatettava.

Hittolainen. Intelligentsian kahvi. Vähän jäi harmittamaan, et unohtu se hamstrausreissu. Mut löydettiin kuule induktioliedelle sopiva bialetti! Jeij!

Polly Biscuit said...

Joo lehtikaali on ilmeisesti tosi säänkestävä ja helppo kasvatettava. Kasvimaata kehiin vaan! Ja se ON terveellistä - kun oltiin syöty sitä jonkin aikaa täällä ja mies meni Nykiin käymään, sille kommentoitiin että se näyttää tosi terveeltä! Yks sen vanha koulukaveri sanoi "You look really good! Do you eat kale?" Hahahah!

Äh, se kahvi... Se painaa myös sen verran, että vois postittaminen tulla vähän liian kalliiksi. Mut ens kerralla tuon sit laukullisen kahvia! Hei bialetti, huippua! Ai niillä oli joku suoraan induktioliedelle sopiva? Kätevää!

Sussu said...

Huomasin täällä just lauantaiaamun ratoksi juovani Intelligentsian kahvia ja nauttivani smoothieta. En matkinu! Ei oo tahallaan samikset!

Polly Biscuit said...

Hehe! Kun yhdistelmä toimii niin se toimii. Samaa kamaa tänäkin aamuna myös täällä!

Anonymous said...

Pitipä munkin sitten googlettaa lehtikaalismoothieohjetta ja päivittää kauppalistaa.. Ei olisi itsellä tullut mieleen käyttää kyseistä ainesta juomantekoon. Näyttää salaatilta, mutta onkin kaali. Ovela. -Sari

Polly Biscuit said...

Moikka Sari ja kiva kun kommentoit! Joo toi lehtikaali on tosi monikäyttöinen ja sitä tuleekin syötyä tosi paljon. Suosittelen!