Thursday, January 10, 2013

KOFEIININ PAULOISSA


Suosikkikahvini oli loppuunmyyty vakiokahvila-kahvimyymälästäni Fix Coffeesta (siitäpä pitäisikin tehdä oma postauksensa, on nimittäin mahtava paikka. Erityismaininta ulkopuutarha-/terassiaulueella olevista pistorasioista.) Hädissäni siis nappasin sokkona toista kahvia tilalle. Ja millaista kahvia!Handsome Coffee Roastersin Dandy-espresso on erilaista kuin normikahvini, mutta aivan taivaallista. Jotenkin... marjaisampaa? Miten näitä kahveja oikein kuvaillaan? Pitäisi varmaan mennä johonkin kahvikurssille? (Voi muuten kestää hetken, jos aikataulu on sama kuin suunnitellulla olut- ja juustomaisteluillalla, joita on järjestetty viimeisen vuoden ajan lähiolutpaikassamme. Joka kerta kun sieltä tulee meili kyseistä tapahtumaa koskien, olen ihan että no nyt kyllä sinne, ja sen jälkeen koko homma unohtuu noin minuutissa.)

Joisin kahvia mieluusti litrakaupalla päivittäin, jos elimistöni vain kestäisi sen. Mutta taitaa tuo kolme tuplaespressoa päivässä olla aika lailla maksimi, jos ei tieten tahtoen halua hankkia itselleen tärinäsurinahikoilu-fiilinkiä. Töihin liittyvät satunnaiset valvomismaratonit ovat sitten tietysti asia erikseen. Juon usein myös teetä, kun tekee mieli kupposta kuumaa.

Handmade and damn handsome.

Miksi muuten ihmiset aina jaotellaan kahvi- ja teeihmisiin? Miksei voi olla molempia? Vai onko niin, että jos juo kahvia, ei ole ikään kuin oikea teeihminen? Hä? Voivatko kahvinlipittäjät koskaan täysin ymmärtää teen hienouksia?

3 comments:

Anonymous said...

Oletko törmännyt hyviin kofeiinittomiin kahveihin?

Polly Biscuit said...

Ainakin Intelligentsialla on kofeiiniton "Librarian's Blend" myynnissä, mutta en oo maistanu. Voisin kuvitella, että se olis ihan hyvää - verrattuna ainakin Starbucksin kofeiinittomaan, joka ei kyllä iskeny ollenkaan...

Pitäis kyllä varmaan ostaa testiin jotain kofeiinitontakin, niin vois lipittää kahvia niin paljon ku sielu sietää, ilman tärinöitä!

Anonymous said...

Joo! Mä kuulin, että se tapa millä ne poistaa kofeiinin ratkaisee maun. Joku vesihuuhtelu, tahi muu vastaava, oli kuulemma oikein hyvä ja ei pilaa kahvin makua.